"Váltsuk le Orbán Viktort!" - de ki? Veszprém? Tapolca? Újpest?

vak-f.jpgKi váltsa le Orbán Viktort - Veszprém? Újpest? Tapolca? - melyik Magyarország?

Veszprémben a teljes ellenzék támogatásával győzött Kész Zoltán, Újpesten nyert az MSZP-s jelölt nyert, Tapolcán a Jobbik megvert mindenki mást. Nem hiszem, hogy bármilyen fordulatot is jelentene - de a A 2018-as választásról ülésezett az MSZP.

Nem könnyű ma az MSZP helyzete - sem. Mert kötelező a kitétel: Az MSZP elsősorban a szociálisan hátrányos helyzetűeket, a munkájukból nehezen megélőket, a munkanélkülieket, a nyugdíjasokat, valamint a nőket kívánja képviselni.  Ugyanakkor mintha tudnák, hogy ez csak a társadalom kisebbsége, kevés a boldogsághoz, ezért jó lenne, ha lenne egy "valódi, mérsékelt konzervatív párt" a Fidesz és a Jobbik ellensúlyozására. Azt megértem, hogy "nem engedik elvenni a párttól a baloldal vezető szerepét" - de attól még kérdés marad, hogy mit szólnak ehhez a konzervatívok, a többi szereplő, a megszólítani kívánt tömegek - akik a leváltáshoz szükséges kritikus tömeg nagyobbik részét képviselik.

Ellentmondás van a között, hogy "a Fidesz csapdát állított az ellenzéknek a választási rendszerrel"," az MSZP ezért azt javasolja a baloldalnak, hogy ne lépjenek bele ebbe a csapdába, helyette foglalkozzanak inkább az ország állapotával " - ugyanakkor még az idén megnevezi 106 egyéni képviselőjelöltjét és januártól bemutatják a szocialista párt szakmai elképzeléseit és azok képviselőit, ami egy kormányprogram alapja lehet.

Azt sem tudom, mennyire erősíti a társadalmi kapcsolatokat, ha éppen parlamenti vitanapot kezdeményeznek - miközben inkább a Tanítanéknak kellene erősödnie.

 Nekem nem az MSZP-vel van bajom, dehogy akarom bántani őket, hiszen valóban "megkerülhetetlen szereplői" az ellenzéki politizálásnak. A kérdés csak az, hogy ezzel elállják-e az utat, amikor egy közepes/kis párt a politikai mezőnyben, teszi azt, amit a dolgának vél: pártpolitizálnak. De ha az cikk címe, hogy "Váltsuk le Orbán Viktort!" - akkor nem árt azon gondolkodni, minek is van/lehet realitása. Ami azért fontosabb, mint a szűken vett pártpolitika. http://geo1.blog.hu/2016/10/29/hogyan_talaljuk_ki_magyarorszagot

(Megjegyzés: a Váltsuk le Orbán Viktort! jelszó számomra az új köztársaságot jelenti.)