Danuta, Áron!

bp2024.JPGKedvesek vagytok nekem.Ti olyat tudtok, amit csak nagyon-nagyon kevesen: rengeteg melóval, energiával odáig jutottatok, hogy a legjobbak vagytok a világon a saját területeteken. De mindent tudtok az olimpiáról?

Ahogy nektek, számomra is nagy öröm lenne a budapesti Olimpia - gondolom, sportolóként még inkább, mivel tudjátok, mit jelent hazai pályán szerepelni - de már én is elgondolkodtam azon, hogy mi lenne az, amit élőben szeretnék majd megnézni az unokáimmal, ott, a helyszínen.

Mit tudtok az olimpiáról? No, nem a versenyzésről. De tudjátok, mennyibe fog kerülni - vagy legalább azt, hogy most a hivatalos tervekben milyen összeg szerepel? A PwC által készített megvalósíthatósági tanulmány szerint a 2024-es budapesti olimpia közvetlen költsége nettó 774 milliárd forint lenne, ami úgy állna össze, hogy 1074 milliárdos kiadás után 300 milliárd forint értékben tudna eszközöket és ingatlanokat értékesíteni az állam az eseményt követően. Ti magatok, vagy akik felkértek az olimpiai kampányra, készek személyes felelősséget vállalni - saját, vagy netán családjuk pénzét is feltenni a sikerre? Netán vállaljátok, hogy csak az olimpia sikeréből fejlesztett egészségügyet vegyétek igénybe, családostul?

S akkor még nem is beszéltem arról, hogy ha van ennyi pénzünk, akkor azt erre kell-e költeni, vagy hogy mi jut a jóval szegényebb vidéknek az egészből - nem, hagyjuk a normális vitát: engem már akkor meg tudtok győzni, hogy vállaljuk az olimpiát - ha odateszitek nem csak a magatok arcát, hanem a családotok pénzét, jövőjét is felteszitek a sikerre, s így tesznek a döntéshozók is.

Címkék: Napi