Miért kell félnünk az iszlámtól?

kulturak.JPGKönnyen megkapjuk a választ, ha belegondolunk: milyen lenne az ország, ha minden aszerint lenne, ahogy a KDNP és Kis-Rigó László szeretné?

Biztos, hogy azonnal betiltanák az abortuszt, kiszélesítenék a vasárnapi munkavégzés tilalmát. Bevezetnék a szingli adót. Az iskolában minden gyerek hittant tanulna, a nőknek minimum három gyereket kellene felnevelnie. Sose derülne ki, hogy pedofil papok is léteznek, a homoszexuálisoknak rejtőzködniük kellene. Állami eszközökkel támogatnák a fiatalok párkeresését - a baráti sajtó pedig elhallgatná a gólyatáborok erőszaktevéseit. A miséken a papok nyíltan hirdetnék, hogy kikre szabad voksolni a választásokon.

Nem akarok további rémképeket festeni, hiszen egy vallásosságában is pluralista társadalomban élünk, az egyházi törvényeket felett állnak a Btk és Ptk rendelkezései. De így van ez az európai iszlám közösségekkel is: a saria csak a helyi törvények keretein belül, azoknak alárendelten működhet, nem sérthetik meg a nők egyenjogúságára vonatkozóakat sem.

Igen, én "félek" az iszlámtól és minden fundamentalista vallástól - ha az kizárólagosságot ér el, ha arra törekszik. S "félek" a terroristáktól, legyenek azok a DAESH, az IRA, a RAF vagy az ETA tagjai. S óvom a nőket az erőszakoskodó férfiaktól - legyen az Kölnben vagy hazai gólyatáborban.

S óvom a világot azoktól, akik nem hajlandók együttműködni a menekültkérdés megoldásában, s különösen azoktól, kik aljasul gyűlöletet keltenek - s kereszténységükre hivatkoznak, megfeledkezve arról, hogy mit is parancsolna nekik a vallásuk.

S nem, nem vagyok nyugodt, ha ilyen cikkeket ajánlanak - s abban nincs benne, hogy már leültették vagy orban_a_vegvari_vitez.jpgkizavarták Európából azt az imámot. S nem gondolom, hogy százezer menekült befogadása ugyanolyan egyszerű, mint százé. S nem gondolom, hogy az újonnan érkezők társadalmi szokásai, kultúrája minden gond nélkül integrálható lenne. De valójában félni azoktól félek, akik hepciáskodva akadályozzák a közös fellépést, akik nagy hangon hirdetik, hogy megvédték Európa határait és értékeit, akik világkvótákat javasolnak - közben egyetlen menekült befogadása ellen is uszítanak.

Címkék: Napi