Hegyvidéki polgári módi...

orban_a_vegvari_vitez.jpghttp://www.hegyvidekujsag.EU/kozelet/lakossagi-forumok - Figyelem: EU-s domain!!!

„Kettős érzelmek munkálnak bennünk: a szerencsétlen, elesett emberek iránti részvét és szolidaritás mellett lelkünkben van a félelem érzése is, hogy meg tudjuk-e őrizni otthonunk biztonságát, életünk minőségét, a kultúránkat. A népszavazás arról szól, hogy ebben a nehéz kérdésben nem másra bízzuk, hanem saját kezünkbe vesszük a döntés jogát”

A kettős érzelem kifejezése az, ha nem megy el szavazni valaki - ugyanis a kérdés nem erről szól. Egy diplomás történelemtanár ezt biztos észre is venné - de egy polgármester erre hivatalból nem lehet képes.

"szinte teljesen hiányoznak a nálunk alkalmazott oltások, és ez Európa-szerte növeli a fertőző betegségek elterjedésének kockázatát" - ez biztosan így van, egy egészségügyi államtitkárnak hivatalból kell nem tudnia, hogy a menekült státus megadása előtt szűrővizsgálatokat kell végezni, a hiányzó oltások pótlását pedig elő is lehet írni.

" az illegális bevándorlók száma évről évre növekszik, tavaly már másfél millióan érkeztek Európába." Úgy látszik, hülyének lenni az egész országban munkaköri kötelesség  egy Fideszes polgármester számára: a kvóta szerinti elosztás - melyet a magyar országgyűlés a lisszaboni szerződés ratifikálásával elfogadott, s nem kényszer-betelepítés - de akikről mégis szó lehet, azok menekültek, s nem illegális bevándorlók.

Pár év, s a gyerekeik majd elsírják magukat apjuk tetteiért...

Címkék: Napi